söndag, april 1

Pinot Noir, inget skämt.

Saint Clair Pinot Noir

Söndag lunch med rester, krabb och svamp-paj,  ifrån ett födelsedags kalas. Det kom in en hel del viner som presenter och till kalaset som är mycket välvärda att smakas men inte idag.

Jag kan inte riktigt komma på vilken mat som skall passa till detta Pinot Noir, kanske lite stekt, lätt senapspanerad, aborre från viken härintill?
Det sägs att Pinot Noir kräver rätt mycket av vinmakaren för att få bra. Vad vet jag, dricker ju bara.
Denna Pinot Noir från Marlbrough har en bärig, lite kryddig smak med en aning av körsbär och kanske lite björnbär.

Det finns många fler Pinot Noir från New Zeeland att testa längre fram.
Vid nästa provning kommer jag att servera en fruktdessert och gelehallon.

Ytterliggare ett smakrikt, inte så stramt men fruktigt vin har testast.
Betyget 3 fyrar i gryningen.