lördag, oktober 1

Revbensspjäll

Om man nu har Spareribs och Coleslaw till middag så passar väl en Zinfandel från Kalifornien, eller?

Systembolaget skriver:

Bonterra Zinfandel (nr 22620)


  • Årgång 2009 
  • Alkoholhalt 14,5 %
  • Användning Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat. 
  • Smak Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, mynta, kakao och vanilj. 
Min egen bedömning är att det var relativt passande till de grillade Spare ribsen men nog inte en framtida favorit.
1996 upptäcktes att den kaliforniska druvan Zinfandel är samma druva som den italienska Primitivo som har sin hemvist i Apulien (it. Puglia), Italiens "klack". Primitivo började dock odlas först på 1860-talet i Italien, det vill säga ungefär 30 år senare än i Kalifornien. Senare DNA-analys har visat att båda druvorna härstammar från gamla dalmatiska druv-sorter